Senaste inläggen
Idag får det bli en klassiker, nämligen kladdkaka.
Underbart gott både innan den varit i ugn och även efter :P
passar till alla tillfällen, från fest till en kväll på soffan.
2 ½ dl vetemjöl
3 dl socker
4 ½ - 5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
Ca 125 g mjukt smör
1 msk ljus sirap
Blanda samman mjöl, socker, kakao och vaniljsocker. tillsätt ägg, smör och sirap. Rör samman till en jämn smet. OBS! vispa inte. Häll smeten i en form. Grädda i 200 g i 18-25 min.
Om den är varm rekomenderar jag att du äter den med glass men är den kall passar grädde bättre, tycker jag i alla fall.
När det gäller tiden beror det på hur kladdig du vill ha den, själv tycker jag den blir bäst på 25 min.
Bild google.
Dett måste vara ett av dom simplaste recepet men kan hitta. Eller recept och recept, vet inte riktigt om 2 ingredienser räknas :P
Krispiga kakor och enkla kakor som passar alla tilfällen.
5 dl Cornflakes
200g Choklad
Ställ i kylen ca 1 timme. Färdigt att äta!
Bild - Google.
har ett tips om man skulle vilja göra kakorna lite mera avanserade.
Du kan blanda i t.ex Russin, musli, nötter eller vad du nu tycker om.
Gillar sånna recept som man kan anpassa till sig själv :D
En enkel glasyr som passar bra på kakor, tårta och även på min specialare Nöt och kextårta :D
Ca 2 msk florsocker.
Ca 1 tsk vatten.
några droppar karamellfärg i valfri färg.
Den här satsen är just till min nöt och kextårta men det är bara att öka mängeden till en stora tårta :)
En härlig bild med glasyrdränka donuts, det gillar vi.
Bild - Google
Det här är ett recept som jag brukade baka som liten när jag var vid mormor. Har inga mått på det för man tog så mycket det fanns hemma ;D
Ingredienser:
Digistivekex typ 5-6 st
Mald mandel
Grädde
O'boy
Glasyr.
Som sagt har inga kloka mått på ingredienserna så du får ta lite efter smak.
Du skall börja med att krossa kexen och blanda med mandeln och grädden, tillsätt o'boy och rör så det blir en tjock smet. Lägg ut smeten på en tallrik och forma till en liten tårta. Häll på glasyr, dekorera med nötter, choklad, bär eller låt fantasin flöda, allt passar till den här tårtan. Den äts kall.
Har ingen bild men nästa gång jag gör den skall jag ta en bild och lägga ut, lovar ;) och jo förresten, vill tacka så jätte mycket för snälla komentarer och här har ni en länk till en av mina härliga läsar: http://emmeknutzzon.blogg.se/ :D
Gott, uppfriskade, och dessutom super enkelt!
super när man ligger ute och solar att ha en kall smotthie att få i sig.
2 ½ dl styckfrysta jordgubbar
1 ¼ dl vaniljyoghurt eller vanlig yoghurt
1 ¼ dl apelsinjuice
1 portionspåse sötningsmedel (kan uteslutas)
Lägg alla ingredienser utom sötningsmedlet i en mixer. Kör tills jordgubbarna är grovhackade. Öka hastigheten och tillsätt 1 matsked vatten åt gången tills smoothien är slät men mycket tjock. Det behövs3-6 matskedar vatten. Tillsätt sötningsmedel om du vill. Häll upp i ett högt kylt glas och drick smoothien genast
Egen bild. Valde att toppa med lite strössel och en jordgubbe.
En super god efterrätt som går jätte bra att äta bart men om jag skall välja något tillbehör så rekomenderar jag fruksallad, under bar kombination mellan frukt och choklad.
ca 4 portioner
100 g blockchoklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
Bild från google, bra förslag på uppläggning.
Tid 35 min varav 2x8 i ugnen.
Ca 40 st
Ingredienser:
200 g hasselnötkärnor
1,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 st ägg
Garnering
50 g hasselnötkärnor
Gör så här:
Gör gärna dessa kakor i matberedare för minsta ansträngning.
I matberedare: Häll nötter, socker och potatismjöl och kör tills nötterna är fint hackade. Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre för då kan man ha sönder äggtrådarna).
Utan matberedare: Hacka hasselnötterna fint och blanda med socker, potatismjöl och ägg. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. gör ganska små klickar för kakorna blir ganska stora och platta annars. Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8 minuter.
Låt svalna.
Kakorna längst fram på fatett är nötkakorna.
Egen bild
Första gången jag smakade den här paj var det som att ta en bit av himmelen. det är bland det godaste jag någonsin har smakat och det blir ju inte sämmre av att det är ett så superenkelt recept :D
Du behöver
Receptet är för 4-6 personer.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.
För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|