Cake Boss

Senaste inläggen

Av Mikaela Orleifson - 9 juli 2011 21:01

Detta är bland det mest genialiska recept jag hört.

Allt du behöver är choklad muffins och nutella   


Visst kan du baka en sats egna muffins, men det går också bra att köpa färdiga muffins, sockerkaka, brownies eller kex och kakor.

Smula sönder.

Lättast är att använda en matberedare, men det går även bra att smula sönder med fingrarna.


frosting

Antingen så köper du färdig frosting (glasyr) eller så gör du egen. Du kan även göra köpa jordnötssmör eller nutella. Det viktiga är att det är gott och kladdigt så att det binder ihop alla kaksmulor till en  kakdeg.

Klicka i lite gegg i taget. Det får inte bli för kladdigt utan smuldegen ska precis gå att forma.


Forma

Forma kakdegen till önskad form. Kulor, kuber eller annat, låt fantasin flöda. Låt kulorna vila i kyl eller frys ett tag, då blir de fastare och håller formen bättre.



Smält lite choklad. Doppa ena änden på klubbpinnen i chokladen och stick in i kakbollen. Låt vila i kyl så att chokladen stelnar.


När dom stelnat doppar du dom en gång till i choklad, mörk, vit eller vad du tycker är godast. efter du doppatdom kan du också rulla dom i strössel, kokos varför inte musli? 
Ställ dom när dom är klara i en bit oasis, sånt där grönt i botten på blommkrukor. 

ÄT!!

 




Av Mikaela Orleifson - 6 juli 2011 09:52

 
Av Mikaela Orleifson - 5 juli 2011 11:04

  Allt på bilden har min syster bakat, hon gick bageri-konidorit på gymnasiet.

Tycker allt ser otroligt gott ut och det är också en fin bild :)

om det är något du undrar vad det är och vill baka det, hör av dej :)

Av Mikaela Orleifson - 3 juli 2011 10:33

Fick en fråga på hur man bakade en av pajerna jag lagt ut bild på. och efter lite letande och google translate lyckades jag förstå det så var så god!!


OBS! är inte säker att det stämmer!!

Botten

1 1 / 4 dl vetemjöl
3 msk socker
1 / 4 tsk salt
½ dl kylt osaltat smör, skuren i 1/2-tums kuber
1 stor äggula
3 / 4 tsk vaniljsocker
1 msk vispgrädde


Vaniljsås
½ dl vispgrädde
1 ½ msk majsstärkelse
2 stora ägg
4 stora äggulor
1 tsk vaniljextrakt
½ dl hallon rodna vit balsamvinäger
¾  dl vatten
¾  dl socker
¼ dl smält smör


Färska bär till dekorering


blanda mjöl, socker och salt i en matberedare. Lägg till kuber av smör och blanda tills det blir som små kulor. Tillsätt äggulan, vaniljextrakt och grädde, och blanda till en deg.


Tryck degen i en  pajform med löstagbar botten. Prick hela med en gaffel och kyl i minst en timme.


Värm ugnen till 190 grader C. Grädda botten tills den är gyllene, cirka 20 minuter. Håll koll på den så du inte bränner den! Om botten har bubblat upp, använd baksidan av en sked för att trycka ner den. Låt botten svalna helt.


För att göra vaniljsås, vispa grädden och majsstärkelse tillsammans tills det blir klumpfritt. Vispa i ägg, äggula och vanilj. 


Koka vinäger i en liten kastrull tills bara hälften är kvar. (1/4 dl). Tillsätt vatten, socker och smör, och värm tills smöret smält och blandningen återgått till att koka.

Arbeta långsamt i äggsmeten gradvist.


Vispa blandningen. Värm tills krämen tjocknar och kokar, ungefär en minut. Sila i en skål och låt svalna. 

Fördela krämen i paj botten. 

Täck och kyl i minst 3 timmar eller upp till en dag.
Toppa tårta med färska bär och kyla tills den ska serveras.


 


Är som sagt inte säker på att det stämmer så här är receptet på engelska också: 

(jag översatte det från det)


Crust
1 1/4 cups all purpose flour
3 tablespoons sugar
1/4 teaspoon salt
1/2 cup (1 stick) chilled unsalted butter, cut into 1/2-inch cubes
1 large egg yolk
3/4 teaspoon vanilla extract
1 tablespoon whipping cream


Custard
1/2 cup whipping cream
1 1/2 tablespoons cornstarch
2 large eggs
4 large egg yolks
1 teaspoon vanilla extract
1/2 cup raspberry blush white balsamic vinegar
3/4 cup water
3/4 cup sugar
1/4 (1/2 stick) butter
Fresh berries to top


Pulse the flour, sugar, and salt a couple times in a food processor to combine. Add the cubes of butter and pulse until the mixture forms little balls, like coarse meal.

Add the yolk, extract, and cream, and pulse just until a dough comes together.

Press the dough into a 9″ tart pan with a removable bottom (I used a ceramic pie dish and it worked out okay.)

Prick all over with a fork and chill for at least an hour.


Preheat the oven to 375 degrees F. Bake the crust until golden, about 20 minutes. Check carefully – the very edges of mine burned because I wasn’t paying attention!

If the crust has bubbled up at all, use the back of a spoon to press it down. Let the crust cool completely.


To make the custard, whisk the cream and cornstarch together until lump-free. Whisk in the eggs, yolks, and vanilla until blended.

Boil the vinegar in a small saucepan until reduced by half, to 1/4 cup. Add the water, sugar, and butter, and heat until the butter melts and the mixture returns to a boil.


Working slowly, gradually whisk the vinegar mixture into the egg mixture. Return to the pan and heat until the custard thickens and boils, about a minute. Strain into a bowl and let cool. Spread the custard into the tart crust and smooth with a spatula.

Cover and chill for at least 3 hours or up to a day.

Top the tart with fresh berries and chill until ready to serve.

Paj

Av Mikaela Orleifson - 25 juni 2011 10:21

 
Av Mikaela Orleifson - 23 juni 2011 15:59

Du behöver:

4 dl  vetemjöl

1 dl  grahamsmjöl

2 tsk  bakpulver

½ tsk  salt

1  vispat ägg

1 dl  rapsolja

½ dl  honung

3      ½ dl  neutral yoghurt eller filmjölk


         Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop de torra ingredienserna och de våta ingredienserna var för sig.

3. Blanda ihop samtliga ingredienser snabbt.

4. Lägg smeten i normalstora muffinsformar med hjälp av en sked.

5. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.

 

Bli inte besviken om dom sjunker ihop när du tar ut dom ur ugnen, det gjorde mina också.


Dom är bra att ha med sig för man behöver inte ha något på dom. Dom smakar honung och är ganska så mättsamma. Ett tips är att du kan blanda i t.ex valnötter, russin, basilika eller vad du tycker är gott, låt fantasin flöda :D


Av Mikaela Orleifson - 22 juni 2011 11:51

Cupcake 24 st 


Ingredienser

Till cupcakes:
24 Oreo halvor, med kräm sidan
5 1/4 dl vetemjöl
1 tsk. bakpulver
½ tsk salt
8 msk smör, rums tempererat
3 ¾ dl socker
3 äggvitor, rums tempererade
2 tsk. Vaniljsocker
2 1/4 dl mjölk
20 Oreo kakor som hackas grovt


Till Garnering:

Vad du tycker, om du vill gör som dom på bilden behöver du:

4 oreohalvor

hårt visspad grädde

kak smulor.

chokladknappar

utfyllnad.


Värm ugnen till 175 grader. 
Sätt muffins formar i två stycken muffinsplåtar.
Placera en halv Oreo halva i varje form med den krämiga sidan upp. 
Mixa mjöl, bakpulver och salt i en bunke och rör försiktigt så allt blandas med en gaffel.
Blanda smör och socker i en annan bunke och mixa med elvispen på medium hastighet tills smöret och sockret har blivit lätt och fluffigt, tar ca 2minuter. 

Ha sedan i äggvitorna en efter en. Mixa väl med elvispen efter varje äggvita. Ha i vaniljsockret och mixa på låg hastighet.
Tillsatt mjölken och ha sedan i mjölblandingen, som kan vändas ner i smeten istället for att mixas med vispen.


Vänd sedan försiktigt ner de krossade Oreo halvorna i smeten, se till att inte över blanda utan de ska bara fint vändas ner,
Häll smeten i formarna och grädda i 18-20 minuter i mitten av ugnen.

Låt svalna i muffins formen 5-10 minuter, ta sedan ur de försiktigt och låt svallna helt på galler.


Garnering:

om du vill gör en pandacupcake gör du typp såhär:.

Visap grädden så den blir tjock. Det blir lättast att få en typ rund överkropp om du lägger något under, t.ex 2 orekakor till kroppen och en marshmellow till huvud eller nåt så spritsar du grädde runt. Dela 4 oreokakor, som på bilden, och fäst dom med vispad grädde. tryck på oreokaksmulor på grädden, och gör ett ansikte med typ chokladknappar.

Lycka till och skicka en bild på hur din orecupcake ser ur :D

lägger upp alla bilder på bloggen ;D

 

En panda cupcake är bara ett förslag, det går självklart bra med bara vanlig glasyr och strössel på :)

Av Mikaela Orleifson - 21 juni 2011 15:46

såg just att jag lagt ut recept på kladdkaka 2 gånger? men eftersom jag skrevlite olika på dom får det vara kvar, så om du undrar har jag koll :D nu i alla fall...

Presentation

En blogg om kakor & bakning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards