Cake Boss

Senaste inläggen

Av Mikaela Orleifson - 21 juni 2011 10:37

 

Av Mikaela Orleifson - 21 juni 2011 10:30

Här kommer ett recept på macarons med hallonsmak, har själv inte bakat det ännu, bara gjort bottnar, men här har ni :D


Ingredienser

Grundrecept mandelkakor
4 st äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker


Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st  äggula
Några droppar valfri hushållsfärg


Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt


1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

10. Vispa ner äggulan

11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.


14. Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.

15. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt


Ser ganska komplicerat ut men det ät det inte ;)

Skciak gärna bilder på era macarons, då blir jag glad! 

och hör av er om jag skall lägga ut flera smaker :)

 

inte bästa kvaliten men det duger :)





Av Mikaela Orleifson - 20 juni 2011 09:53

En vanlig favorit som alltid passar, om den varit i ugnen eller inte,  kladdkakan <3


2 ½ dl vetemjöl

3 dl socker

4 ½ - 5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

3 ägg

Ca 125 g mjukt smör

1 msk ljus sirap


Blanda samman mjöl, socker, kakao och vaniljsocker. tillsätt ägg, smör och sirap. Rör samman till en jämn smet. OBS! vispa inte. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 200 g i 18-25 min. låt kallna. Servera med vispad grädde eller glass.


Tips! här är två tips till dej som tröttnat på den vanliga kladdkakan.

1. blanda i marshmellows i smeten (det finns pytte små, typ  en cm stora som är perfekta)

2. du kan blanda i rivet citron -eller apelsinskal. 



Har själv inte testat 2:an så skulle bli jätte glad om du säger vad du tcker om den :)


 

Bilder - google

Redigering av mig - picnick.com

Av Mikaela Orleifson - 10 juni 2011 21:13

En härlig godsak, allrahelst nu till sommaren passar den super för dej som tröttnat på isglass. 


För 4 stycken.

2 bananer

100 g blockchoklad

strössel/nötter/kokes, välj själv

Blompinne


  • Dela bananerna och stick en blompinne i dom, lägg i frysen i 3 timmar.
  • När den är frusen smälter du blockchoklad.
  • Rulla bananen i chokladen och sedan i t.ex strössel
  • Lägg i frysen igen och låt stelna

Äts kalla!!

Av Mikaela Orleifson - 10 juni 2011 21:10

 


Cupcake för oreo-älskar.

Av Mikaela Orleifson - 3 juni 2011 13:56

Jag har en fråga till mina läsare.

Är det någon av er som har smakt macarons någon gång?

Det är typ två mandelkakor med smörkräm i mellan, dom ser ur såhär:

  

Är nyfiken på hur dom smakar, så om dom är goda tipsa mej vilka smaker så bakar och lägger jag sen ut ett recept på det, låter det bra? :)

Av Mikaela Orleifson - 1 juni 2011 21:31





 NY KATEGORI!    

I den här ketegorin kommer jag att lägga ut bilder på framförallt cupcakes men också coola tårtor, kakor m.m

Hoppas ni gillar bilderna!!



 

Av Mikaela Orleifson - 1 juni 2011 21:20

Fick en frågan om ett recept på rabarbersaft, så här har du det Julia ;D


Ingredienser

1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st cirton, saften


Gör så här

1. Skär rabarbern i småbitar och lägg i vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. MEN spara vattnet

2. Koka upp spadet (vattnet rabarberna låg i) igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.

3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.


Klart på ca 1 timme och 25 min. Receptet ger ca 3 liter.

Hittade det här - http://www.recept.nu/1.122155/leila_lindholm/safta_sylta/frukt_bar/rabarbersaft


 

Bild google.


Presentation

En blogg om kakor & bakning.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards