Direktlänk till inlägg 9 september 2011
12 stora
Tid: ca 35 min
100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg
2 dl crèm fraiche
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl bär (blåbär och/eller bjönbär)
1. Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen, ett i taget uunder om rörning. Rör ner crèm fraiche.
2. Blanda de torra ingredienserna. sikta ner dem i smeten (för att undvika klumpar) rör om och tillsätt bären. OBS. Rör inte när du tillsatt bären (om du inte vill ha lila muffins, då är det bara att röra på)
3. Fördela smeten i stadiga muffinsformar till 2/3. Grädda i 200 grader, 15-20 min.
prova med en gaffel/sticka är den torr när du drar ut den är dom klara.
4. Låt svalna lite innan du äter dom. Det går också jätte bra att frysa dom men låt dom då svalna ordentligt.
Hoppas det smakar!!!
Ps. Som godast är dom nybakade med vispgrädde och färska bär ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|