Direktlänk till inlägg 1 juni 2011
Fick en frågan om ett recept på rabarbersaft, så här har du det Julia ;D
1 kg rabarber
1.5 l vatten
4.5 dl strösocker
1 st cirton, saften
1. Skär rabarbern i småbitar och lägg i vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna. MEN spara vattnet
2. Koka upp spadet (vattnet rabarberna låg i) igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
Klart på ca 1 timme och 25 min. Receptet ger ca 3 liter.
Hittade det här - http://www.recept.nu/1.122155/leila_lindholm/safta_sylta/frukt_bar/rabarbersaft
Bild google.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|