Direktlänk till inlägg 16 maj 2011
Tid 35 min varav 2x8 i ugnen.
Ca 40 st
Ingredienser:
200 g hasselnötkärnor
1,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
2 st ägg
Garnering
50 g hasselnötkärnor
Gör så här:
Gör gärna dessa kakor i matberedare för minsta ansträngning.
I matberedare: Häll nötter, socker och potatismjöl och kör tills nötterna är fint hackade. Tillsätt äggen och kör så allt blir blandat (några sekunder tills det är blandat, inte längre för då kan man ha sönder äggtrådarna).
Utan matberedare: Hacka hasselnötterna fint och blanda med socker, potatismjöl och ägg. Blanda inte längre tid än att smeten är blandad.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper. gör ganska små klickar för kakorna blir ganska stora och platta annars. Tryck i en nöt i mitten av varje kaka.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 8 minuter.
Låt svalna.
Kakorna längst fram på fatett är nötkakorna.
Egen bild
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 |
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|